Intervju med Sebastian Krogvig - UTMB.

Interview with Sebastian Krogvig - UTMB.

Hei Sebastian, 170 km og 10 000 m høydeøkning, hva synes du om den store utfordringen som kommer?

Etter suksessen med fjorårets TDS-løp i Chamonix, husker jeg at jeg så starten på UTMB-løpet 2 dager senere, og jeg var allerede super begeistret over den sprø atmosfæren og å ta på meg en ny utfordring i år! Det føles naturlig å øke spillet og gå hele distansen! Utfordringen er stor, men den er lik for alle! Selv om jeg kjemper for en topprangering er det alltid bra å rase mot deg selv og maksimere potensialet ditt!

Hvor bor og trener du i Norge?

Jeg bor på vestkysten av Norge, like utenfor Molde i Romsdalen. Den har massevis av ulendt terreng og alpine fjell, lange vintre og dessverre mye regn :-) Men det desidert beste stedet i Norge å bo for fjellidrettsutøvere! Det er et vakkert sted, og jeg føler meg heldig som bor der og leker på ski om vinteren og joggesko om sommeren!

Hva har vært din spesifikke trening som førte til løpet?

Jeg kjørte i Andorra i slutten av juni, det ga meg 8 uker med forberedelse til UTMB, dessverre fikk jeg covid rett etter løpet i Andorra, noe som ga meg en kortere treningsblokk enn planlagt. Men jeg tror jeg har gjort det beste ut av det og kortet ned nedtrappingsperioden før UTMB med en uke, noe som ga rom for en ekstra stor treningsuke. La oss håpe jeg ikke presset sitronen for hardt, og at jeg er klar til å buldre i Chamonix!

Det er nesten ingen netter her i Norge om sommeren, hvordan gjør du deg klar til å løpe 8 timer i mørket om noen uker?

Jeg elsker alltid å løpe med hodelykt i mørket. Vi har ikke mye mørke om sommeren, men resten av året gir oss mye trening med hodelykt!

Og siden jeg løper med Moonlight hodelykter, har jeg så godt syn at det mer eller mindre føles som å løpe i dagslys!

Noen tips for å håndtere natten i et 100 mils løp?

Hvis du føler deg usikker på å løpe om natten, ville jeg valgt en hodelykt som gir deg nok syn til at du føler deg tryggere! Og sørg så for å ha et ekstra batteri, slik at du ikke trenger å spare på strømmen, spesielt i nedoverbakkene!

Største feilen du har gjort tidligere i løpet av natten på ultras?

Jeg har gjort mange feil tidligere, gått tom for strøm og måtte bremse mye! Mangler svinger i mørket og løper ekstra kilometer.

 Hvilke avsnitt ser du mest frem til (fra start til slutt)?

Jeg gleder meg til startstreken og følelsen av spenning og nervøsitet, men også til at seksjonene med mange tilskuere gir enorm motivasjon for meg til å komme inn i sonen og fortsette å male på! Å være alene med hodelykten langt borte på fjellet i mørket, løpe inn i soloppgangen og forhåpentligvis presse på for en øverste pallplass på slutten av løpet og fullføre helt tom i Chamonix.

Du kan følge Sebastian på Instagram .