Fra hav til himmel med Christian Meier

From sea to sky with Christian Meier

Ferdigheter er grunnlaget for større opplevelser, hver nye ferdighet du lærer gir deg selvtillit til å gå videre, prøve nye ting, låse opp utrolige nye eventyr bit for bit. Det er der ute. — Christian Meier

Vi har nylig snakket med Christian Meier, tidligere proffsyklist og kaffe-extraordinaire, om hans hav til toppopplevelse i Catalonia og hans læringskurve med skiturer. Han syklet fra Platja d'Aro opp til Vallter (151 km og 2 765 m av vert) før han gikk over til ski og toppen av Bastiments (8 km og 735 m av vert). Null til 2881 meter på én dag.

Kan du kort presentere deg selv og Servicekurset?
Mitt navn er Christian Meier, jeg vokste opp i Canada, født av tyske foreldre. Jeg bestemte meg for å bli en profesjonell da jeg fikk min første ordentlige terrengsykkel, og kjørte rundt i landlige jordbruksland og skoger. Jeg flyttet til Spania i 2008 da jeg signerte min første World Tour-kontrakt og har vært her siden den gang, og trakk meg fra proffracing på slutten av 2016. I 2015 åpnet min kone og jeg vår første kafé i Girona, kaffe var min andre lidenskap, tett fulgt av vår andre kafé/stekeri og vår sykkelvirksomhet The Service Course. Servicekurset er en slags one-stop-shop for alt du trenger for å få en flott sykkelopplevelse, fra ferier, spesialsykler, sykkelsett og omtrent alt annet. Vi har alltid fokusert på å gjøre ting litt annerledes, vi jobber kun med sykkelbyggere, for det meste i stål, for eksempel og velger kun partnere som vi virkelig tror på produktene deres. Hvis vi ikke bruker det selv, selger vi ikke til våre kunder.


Hvordan kom du på denne ski- og sykkelideen?
Vel, jeg liker å sykle mye, haha, og bor i Girona er vi så heldige å kunne stå på ski i Pyreneene om morgenen og senere den dagen svømme i Middelhavet. i fjor sommer tenkte jeg at det ville være kult å sykle fra vannet til fjellene og løpe til toppen av den høyeste toppen i området vårt, men jeg hadde noen skader, deretter COVID, så jeg klarte ikke å få det til. Når jeg oppdaget skitur i vinter, tenkte jeg at det kunne være sjansen til å gjøre en vinterutgave av utfordringen.

Fotokreditt: Tristan Cardew for The Service Course

Fotokreditt: Tristan Cardew for The Service Course

Liker du skiturer? Når turnerte du for første gang?
Jeg har elsket det, men jeg begynte bare for en måned siden eller så, haha. Jeg har alltid hatt lyst til å begynne med det, men som proffsyklist er det ikke alltid så lett, og jeg var superivrig i år, men vi var begrenset til byen vår over det meste av vinteren, så vi klarte ikke å komme oss ut. En venn av meg er litt av en legende her i terrengløping og turkjøring, så selv om han var mild mot meg den første dagen ute, var det inn i den dype enden etter det, og presset på komforten noen dager, det er sikkert, men det har vært fantastisk fordi jeg virkelig lever for å lære nye ting, spesielt nye idretter.


Hva er ditt favorittsted i Pyreneene for turer?
Vel så langt har jeg kun gått på ski på Vallter som har prøvende snøforhold og jeg gleder meg veldig til å utforske mer neste vinter.


Ser du likheter mellom Randonnée og sykkelpakking?
Store tid, jeg gleder meg til å prøve en hytte til hytte på ski denne kommende vinteren. Å bevege seg lange avstander over avsidesliggende fjellterreng på egen kraft er en så givende opplevelse. Å øke ferdighetene dine for å kunne gjøre det selvsikkert er også et stort trekkplaster for meg, hvis det er ski eller sykkelpakking.

Fotokreditt: Tristan Cardew for The Service Course

Fotokreditt: Tristan Cardew for The Service Course


Om den sykkelturen. Var du fornøyd med den A-frame-bæringen til skiene? Hvordan påvirket det vindmotstanden mens du syklet? Noe du vil endre i fremtiden?
Jeg var superfornøyd med oppsettet. Den var veldig solid, ingen bevegelse i det hele tatt og all den plassen jeg trengte på den vesken til støvlene osv. Jeg har ikke festet skiene til topprøret, men jeg foretrekker å ikke ha følelsen av knærne ute for å gi plass til dem. Stativsystemet fungerte bare så bra, ville ikke endret mye i det hele tatt.

Hvor fersk var du da du tok på deg skiene?
Jeg var ganske tom da jeg startet skien, haha, det har allerede gått 7,5 timer på sykkelen i bevegelse på et greit klipp med grus og mye klatring!


Hvordan var skiene? Og snøen? Forholdene er ganske tørre i Pyreneene denne sesongen!
Ski er fantastiske, så lett å gå oppover! Jeg må fortsatt skjerpe ferdighetene mine for å virkelig få mest mulig ut av dem på utforkjøringene, men jeg elsker dem virkelig. [red.anm., Christian eier et par Mountaineer 81-ski ] Snøen var tøff den dagen, været har vært supervarmt og det var veldig vanskelig å krysse de brattere delene av Bastiments, da snøen bare fortsatte å falle bort, så jeg måtte faktisk gå turen siste del av stigningen som ikke er lettere i myk snø! Jeg ble kokt av toppen, haha.

Fotokreditt: Tristan Cardew for The Service Course

Fotokreditt: Tristan Cardew for The Service Course


Hvilket prosjekt har du i tankene for fremtiden som kan involvere ski?
Jeg ville virkelig elsket å gjøre en hytte til hytte-tur i Dolomittene, jeg ville virkelig elsket å utforske den delen av Europa mer. Utover det bare å få mer erfaring og komme meg ut der.

Til slutt, vi er alle utstyrsnarkomane på Moonlight HQ... Kan du fortelle oss mer om den tilpassede konstruksjonen du kjørte på? Og om ATEG?
Min kit-liste!

SYKKEL
Kurve GMX+
Curve smussbøyler bredere
Curve Walmer Bars
Thomson stamme og setepinne
Sram Eagle Mullet Bygg
Ingrid POP kranksett
Sveiv Brother Candy Pedals
Tailfin Aeropack Alloy
Tailfin AP Trunk Top Bag
halefinne lastebur Large
Voile stropper
Apidura Expedition Rammeveske
Apidura Racing styre minipakke

SETT
ATEG-prototyper: shorts, kort liner, t-skjorte og 3/4 lange ermer med glidelås
ATEG eventyrsokker
ATEG x Quoc Gran Tourer Sko
ATEG x Alba Optics Solo-briller
Sweet Protection Outrider Mips

Fotokreditt: Tristan Cardew for The Service Course

Fotokreditt: Tristan Cardew for The Service Course